Google doet concessies ivm overname Fitbit

Vorige week maakte Alphabet’s dochter Alphabet bekend dat het concessies richting de EU gedaan heeft inzake antitrust goedkeuringen in verband met Fitbit is een producent van draagbare fitnessmeters. Door de overname van Fitbit, die Alphabet eind 2019 aankondigde voor 2,1 miljard dollar, wil het bedrijf zowel Apple als Samsung de loef afsteken in dit sportsegment.

Alphabet gaf aan om geen data van Fitbit voor haar zoekmachines te gaan gebruiken. Daarnaast wil Alphabet de apparatuur openstellen voor derde bedrijven zo meldde Reuters deze week.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 173,3 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het concern 161,86 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2020

fundamenteel onderzoek

Alphabet play germany ©

Google
Google


De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 30,85 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 44,35 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 33,45 te liggen.

De meeste analisten gaan er vanuit dat Alphabet geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een magere 0,48 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Alphabet' nu rond de 443,9 miljard dollar. Het aandeel Alphabet was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Alphabet maar liefst 23 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1009 en de 1726 dollar.

Koershistorie Alphabet 2007-2020

fundamenteel onderzoek alphabet

Klikt u hier voor dividend aandeel Alphabet. Het aandeel sloot maandag op 1483,43 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.