Ook dit jaar vermoedelijk meer omzet Prime day Amazon

Het lijkt er op dat Amazon dit jaar met haar Prime day (een soort uitverkoopdag) wederom meer omzet zal behalen. Analisten rekenen zelfs op meer omzet dan Black Friday en Cyber Monday bij elkaar. De totale omzet voor de 2 Prime dagen dit jaar zou zelfs bijna 10 miljard dollar kunnn worden. Dit is maar liefst 38 procent meer dan in 2019 toen het op Amazon Prime Day circa 7,16 miljard dollar verdiende.

Prime day heeft sowieso de wind mee want het is ook aan het begin van het schooljaar. Daarnaast is mede door het coronavirus het retaillandschap ook drastisch veranderd naar steeds meer online. Leden van Amazon Prime betalen 13 dollar per maand en krijgen daarvoor hun producten gratis verstuurd. Daarnaast hebben ze ook gratis streamingsdiensten, gratis cloudopslag en kortingen wij supermarkt Whole Foods. Verder is Amazon ook actiever met promoties en zou het daarom een extra 100 miljoen dollar hiervoor willen investeren.

Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 368,88 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 280,52 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

amazon cards ©

amazon
amazon


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 16,18 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 31,75 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 108,44.

De consensus van de analisten luidt dat Amazon geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de algemene detailhandel ligt op een summiere 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon's marktkapitalisatie 1690,48 miljard dollar. Het aandeel Amazon was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Amazon maar liefst 98 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1626 en de 3552 dollar.

Koershistorie Amazon 2007-2020

koersgrafieken amazon

Klikt u hier voor dividend aandeel Amazon. Het aandeel sloot maandag op 3442,93 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.