Amazon Fresh breidt stevig uit in Chicago

Het Amerikaanse megabedrijf Amazon, dat eerder supermarktconcern Whole Foods overnam, gaat verder uitbreiden in de supermarktsector. In de omgeving van Chicago gaat Amazon Fresh ruim 1500 mensen aannemen die een minimumloon van 15 dollar hebben. Dit is hoger dan het Amerikaanse minimumloon. Amazon heeft ruim 8 miljard dollar in de regio Chicago geinvesteerd in de diverse Whole Foods (28) en Amazon Go winkels (7). In de staat Illnois heeft Amazon al ruim 23.000 mensen aan het werk.

Met Amazon Fresh wil het bedrijf de concurrentie met de discounters aangaan. Leden van Amazon Prim krijgen hun boodschappen dezelfde dag nog bezorgd.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 368,89 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 280,52 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Amazon in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Amazon Deutschland Dortmund noord ©

Amazon
Amazon


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 16,27 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 31,88 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 100,91 te liggen.

Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,29 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Amazon's marktkapitalisatie 1579,55 miljard dollar. Het aandeel Amazon was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Amazon maar liefst 82 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1626 en de 3552 dollar.

Historische koersen Amazon afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse amazon

Klikt u hier voor dividend aandeel Amazon. Het aandeel sloot maandag op 3217,01 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.