ArcelorMittal bij slechtste Nederlandse aandelen

Beleggers in het aandeel ArcelorMittal hebben de laatste jaren behoorlijke klappen opgelopen. Het aandeel was de afgelopen 10 jaar met een royaal verlies van 71 procent één van de slechtste aandelen van Nederland.

Rendementen ArcelorMittal versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel ArcelorMittal over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 96 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 53 procent.

Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 10 jaar ruim 133 procent. Bij de verliezers in Nederland over dezelfde periode zitten Kardan , NedSense en Snowworld .

Over 2020 verdient het bedrijf uit Luxembourg volgens de gepolste analisten uit op 53,37 miljard euro. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen het concern 70,62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

ArcelorMittal Belgium Liege ©

ArcelorMittal
ArcelorMittal


De analisten rekenen voor 2020 op een nettoverlies van 1,8 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 1,58 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -11,06.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalsector ligt op een summiere 0,13 procent.

Recente koersdoelen rond de 19 euro

Nord Landesbank, Oddo Securities en Bank of America Merrill Lynch gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 17,71 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 9 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 17 euro.

Historische koersen ArcelorMittal voorbije 10 jaar

financiële analyse arcelormittal

Klikt u hier voor dividend aandeel ArcelorMittal. Om 12.18 koerst het aandeel 0,08 procent lager op 17,47 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.