Koersdoel ArcelorMittal blijft op 16 euro bij Jefferies

Het advies voor het aandeel ArcelorMittal blijft bij de analisten van Jefferies kopen staan. Het koersdoel staat op 16 euro. De analisten duiden op de hogere staalprijzen die dit jaar in een achtbaan zitten. Zo stegen de spotprijzen van de futures sinds juni met ruim 48 procent hetgeen ook gevoed door de recente productiebeperkingen.

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Luxembourg volgens de analisten uit op 53,37 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 70,62 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

ArcelorMittal Kessales Liege ©

ArcelorMittal
ArcelorMittal


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 1,8 miljard euro. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een verlies per aandeel van 1,58 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -11,04 uit.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de metaalproducenten ligt op een magere 0,13 procent.

Laatste taxaties rond de 19 euro

De laatste 3 adviezen voor het metaalbedrijf zijn afkomstig van Nord Landesbank, Oddo Securities en Bank of America Merrill Lynch

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 17,69 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel 8 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 18 euro.

Historische koersen aandeel ArcelorMittal

financiële analyse arcelormittal

Klikt u hier voor dividend aandeel ArcelorMittal. Om 12.41 staat het aandeel 2,75 procent lager op 17,45 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.