Nike ziet omzet uit digitaal fors stijgen

Het bedrijf zag vooral in China haar omzet stijgen (+24 procent). Daarnaast stelt Nike dat het vooral vruchten plukt van haar digitale campagnes waardoor de omzet uit digitaal met ruim 84 procent steeg. De omzet uit haar winkels daalde juist zo stelde topman John Donahoe. Gedurende de pandemie werden veel winkels gesloten. Nu zijn ruim 90 procent van de winkels weer open zij het wel maak voor diversen kortere openingstijden.

Nike 's omzet over het voorbije kwartaal was beperkt lager dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. Het bedrijf zag zowel haar omzet als haar nettoresultaat stijgen. De omzet steeg van 10,33 miljard dollar naar 11,24 miljard dollar zo bleek uit een verslaglegging van zondag. De markt ging uit van 12,2 miljard dollar.

Het nettoresultaat kwam uit op 1,25 miljard dollar (de verwachtingen van de markt lagen op 1,78 miljard dollar). In het derde kwartaal van 2019 was het nettoresultaat 1,12 miljard dollar. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 0,8 cent.

Consensus resultaten Q3 Nike

beleggen

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Beaverton over dit jaar ligt volgens de analisten op 42,7 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 37,4 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

Nike Belgie Tessenderlo ©

Nike
Nike


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 4,71 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2,96 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 46,38.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,03 dollar. Nike 's dividendrendement is dus 0,75 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de persoonlijke goederensector ligt op een magere 0,21 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 februari een interimdividend van 26 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 158 dollar

De meest recente adviezen voor het bedrijf dat persoonlijke goederen produceert zijn afkomstig van JP Morgan, Credit Suisse en RBC Capital Markets.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 172,01 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 39 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 141 dollar.

Historische koersen Nike afgelopen 10 jaar

aandelenanalyse nike

Klikt u hier voor dividend aandeel Nike. Het aandeel sloot vrijdag op 137,28 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.