BlackBerry in Q3 onder consensus

De omzet van het Amerikaanse bedrijf BlackBerry over het voorbije kwartaal was behoorlijk minder dan de meeste analisten op Wall Street verwacht hadden. Het bedrijf zag haar omzet stijgen en haar nettoresultaat dalen. De totale inkomsten zakte van 267 miljoen dollar naar 218 miljoen dollar zo bleek uit een rapportage van vrijdag. De consensus van de analisten lag op 260,78 miljoen dollar.

Het bedrijf rapporteerde een verlies van 130 miljoen dollar (de markt voorzag op 15,87 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat nog -32 miljoen dollar. Het verlies per aandeel kwam zodoende uit op 23 cent.

Consensus resultaten Q3 BlackBerry

koersgrafieken

De omzetten uit de segmenten software en diensten waren wel in lijn met de verwachtingen van de analisten. Het bedrijf houdt vast aan haar outlook van een omzet voor dit jaar van 950 miljoen dollar. Vorige week verhoogde analist Paul Treiber van RBC Capital zijn koersdoel naar 7,50 dollar bij een houdadvies. Dit naar aanleiding van het nieuws over de deal met Amazon AWS over de aansluitingen voor veiligheidssystemen voor auto's. Treiber noemt het aandeel een 'long term value stock' dat nog genoeg positieve triggers kan krijgen zo vermoed hij.

Taxaties BlackBerry

De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Waterloo over dit jaar ligt volgens de analisten op 943,49 miljoen dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 1,04 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten BlackBerry in beeld plus taxaties 2020

fundamantele data

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 91 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 17 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 40,88 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de mobiele telefonie aanbieders ligt op een nihile 0,66 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 64 dollar

UBS , KBC Securities en JP Morgan gaven recentelijk taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 3,8 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 6 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 3 en de 10 dollar.

Koershistorie BlackBerry 2007-2020

fundamantele data blackberry

Klikt u hier voor dividend aandeel BlackBerry. Om 16.07 stond het aandeel 1,08 procent hoger op 6,95 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.