Problemen bij BlackBerry houden aan

De transitie van hardware- naar een softwarebedrijf gaat bij BlackBerry gepaard met de nodige obstakels. BlackBerry maakte de switch nadat het de strijd om de smartphonegebruikers verloren leek te hebben van o.a. Apple en Samsung. Diverse analisten stellen echter vraagtekens bij deze switch naar hardware want ook hier loopt de omzet terug. Eerder gaf zakenbank Goldman Sachs het advies om het aandeel te verkopen want de concurrentie met o.a. Microsoft , VMWare en Citrix lijkt veel te hoog aldus de analisten.

Tim Ghriskey, analist bij Solaris Asset Management, stelde onlangs in een rapport dat de perspectieven voor het Canadese bedrijf wel erg tanende zijn. Vooral op de gebieden zoals relfrijdende auto’s en internet of things (IOT) heeft het bedrijf nog amper voet aan de grond. Eerder verloor BlackBerry ook al contracten van Canadese overheid ten bate van Samsung (voor de levering smarthphones).

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 917,87 miljoen dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,31 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten BlackBerry in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 22 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 4 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een zeer royale 219,75 uit.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de mobiele telecommunicatie sector ligt op een summiere 0,93 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt BlackBerry 's marktkapitalisatie 4,58 miljard dollar.

Historische beurskoersen BlackBerry

financiele analyse blackberry

Om 16.30 koerst het aandeel 0,07 procent lager op 8,79 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.