Omzetstijging Microsoft aldus consensus analisten

Morgen publiceert het Amerikaanse Microsoft haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Redmond op 159.46 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 143.02 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Microsoft Amsterdam ©

Microsoft
Microsoft


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 52.2 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6.92 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 33.57 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 2.18 dollar per aandeel. Microsoft 's dividendrendement is dus 0.94 procent. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0.2 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 255 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Wedbush Morgan Securities, Oppenheimer & Co en KBC Securities.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 1775.7 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 42 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 234 dollar.

Historische beurskoersen Microsoft

koersgrafieken microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot dinsdag op 232.33 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.