Analisten: Nike op stoom voor recordomzet

Morgen publiceert het Amerikaanse Nike haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Baserend op de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 35,79 miljard dollar. De omzet zou volgens de verwachtingen van de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 34,35 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nike in beeld plus taxaties 2017

koersgrafieken

De meeste analisten anticiperen voor 2017 op een recordnettowinst van 3,85 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 2,33 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 27,81 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 0,78 cent verwacht. Nike 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1,2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een magere 0,88 procent.

Recentste taxaties rond de 57 dollar

HSBC , Goldman Sachs en JP Morgan gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nike 's beurswaarde 86,11 miljard dollar.

Het aandeel sloot vrijdag op 64,79 dollar.

Historische koersen aandeelNike

koersgrafieken nike

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.