Roku wil meer originele inhoud, focus op Roku Channel

Roku wil unieker worden

Roku leidt de inspanningen naar originele inhoud, met de focus op Roku Channel
  • Roku maakt een aantal relatief onder-de-radar bewegingen in de richting van meer originele inhoud, terwijl het als een van de belangrijkste poortwachters van programmeren blijft navigeren in de torenhoge wereld van online video.
  • Zoals Variety opmerkt, heeft het bedrijf een nieuw hoofd van niet-gescripte inhoud voor het Roku-kanaal: voormalig Quibi-directeur Brian Tannenbaum. En dat zijn vier ex-Quibi-medewerkers die zich bij Roku hebben gevoegd in belangrijke contentfuncties, nadat Ryan Bocskay erbij kwam om de productiezaken te leiden, Colin Davis zich bij scriptprogrammering voegde en Luis Gomm Santos toetrad als medewerker van contentacquisitie.
  • Dat volgt natuurlijk op het feit dat Roku over de rechten op Quibi's programmeerportfolio van miljoenen dollars sprong na de implosie van de korte videodienst slechts zes maanden na de lancering. Roku zou naar verluidt "aanzienlijk minder" dan $ 100 miljoen hebben betaald voor de bibliotheek van Quibi, die het besloot gratis te streamen op het Roku-kanaal.
  • Voorafgaand aan die Quibi-lancering, zegt het bedrijf dat een nieuwe scriptserie, Cypher, exclusief in première gaat op het Roku Channel. 19 maart. Het bedrijf verwacht dat het zal worden gestreamd door miljoenen geëngageerde kijkers.
  • MoffettNathanson verlaagde maandag zijn koersdoel voor het aandeel en merkte op dat toekomstig succes afhankelijk is van het Roku-kanaal - het gelooft dat de service vandaag 65% van de videoadvertentie-inkomsten uitmaakt - maar wees erop dat het draaien naar solide concurrentie in advertentie-ondersteunde video on demand is een dure aangelegenheid.

    Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit San Jose op 2.56 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 1.78 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Roku Inc in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettoverlies van 28 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 25 cent over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op -1474.84 uit.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 2.88 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 34.5 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 446 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 62 en de 487 dollar.

    Historische koersen Roku Inc

    koersdata rokuinc

    Klikt u hier voor dividend aandeel Roku Inc. Het aandeel sloot woensdag op 368.71 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.