Roku rondt overname af van Nielsen's bedrijf voor geavanceerde videoadvertenties

 • Roku (NASDAQ: ROKU) heeft de overname afgerond van Nielsen's (NYSE: NLSN) Advanced Video Advertising-bedrijf.
 • De twee kondigden de transactie op 1 maart aan, een katalysator die beide aandelen een boost gaf.
 • De overname omvat Nielsen's video-automatische contentherkenning en dynamische advertentie-invoegingstechnologie - die Roku's plannen voor een end-to-end dynamische advertentie-invoegoplossing voor traditionele televisie zullen versnellen.
 • De twee hebben ook een strategisch partnerschap op lange termijn om Nielsen's producten voor het meten van advertenties en inhoud te integreren in het platform van Roku (dat ook de Nielsen One-oplossing voor crossmediale metingen zal verbeteren).

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit San Jose over dit jaar ligt volgens de analisten op 2.57 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 1.78 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Roku Inc in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 31 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een verlies per aandeel van 27 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op -1320.81 te liggen.

  De consensus van de analisten luidt dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de financials ligt op een aantrekkelijke 2.64 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 33.37 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel maar liefst 192 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 100 en de 487 dollar.

  Historische koersen Roku Inc afgelopen 10 jaar

  beurskoers rokuinc

  Het aandeel sloot woensdag op 356.62 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.