Rio Tinto, Schneider Electric gaan partneren voor koolstofarme doelen

  • Rio Tinto (RIO) zegt samen te werken met het Franse Schneider Electric (OTCPK:SBGSY) in "een unieke samenwerking" om een ??circulair en duurzaam marktecosysteem te ontwikkelen voor zowel bedrijven als hun klanten.
  • Schneider Electric zegt dat het materialen zal gebruiken, zoals koolstofarm aluminium en koper, geproduceerd met hernieuwbare energie door Rio Tinto met hernieuwbare energie, terwijl Rio koolstofarme energie en industriële diensten van Schneider Electric zal gebruiken.
  • De bedrijven zeggen dat ze "samen werken aan de ontwikkeling van digitale platforms, technologieën en oplossingen die in de metaal- en mijnbouwtoeleveringsketen kunnen worden ingezet om verdere decarbonisatie te stimuleren."
  • Rio en Schneider zullen ook samenwerken om nieuwe kansen te evalueren, zoals de efficiënte productie van kritieke materialen voor hernieuwbare technologieën en vooruitgang in de productie van koolstofarm staal.
  • Rio zei onlangs dat het samenwerkt met de Australian Renewable Energy Agency om het gebruik van waterstof in plaats van aardgas in aluminiumoxideraffinaderijen te bestuderen om de uitstoot te helpen verminderen.

    De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 62.25 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 44.61 miljard GBp verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Rio Tinto in beeld plus taxaties 2020

    koersdata

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.96 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1378 GBp. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 4.27 te liggen.

    Fors dividend Rio Tinto

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 986 GBp. Het dividendrendement van Rio Tinto ligt hiermee op 16.75 procent. Het doorsnee dividendrendement van de mijnbouwsector ligt op een nihile 0.81 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 7020 GBp

    De laatste 3 adviezen voor het mijnbouwbedrijf zijn afkomstig van Barclays , Deutsche Bank en JP Morgan.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 7355.8 miljard GBp. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4208 en de 6788 GBp.

    Koershistorie Rio Tinto 2007-2021

    koersdata riotinto

    Het aandeel staat om 16.22 1.92 procent hoger op 5885 GBp.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.