Analistenkorps rekent op omzetgroei Abbott

Morgen komt het Amerikaanse Abbott haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Abbott Park op 39.29 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 34.61 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Abbott in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Abbott Breda fabriek ©

Abbott
Abbott


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 7.78 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.36 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 27.25 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.66 dollar. Abbott 's dividendrendement komt neer op 1.4 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de farmaciebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.39 procent op.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 209.4 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 30 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 92 en de 129 dollar.

Historische beurskoersen Abbott

beurskoers abbott

Het aandeel sloot maandag op 118.81 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.