Microsoft boekt lichte winst in derde kwartaal

Het Amerikaanse bedrijf Microsoft bekend van de Windows besturingsystemen heeft vandaag haar cijfers gepresenteerd over het derde kwartaal. De onderneming realiseerde een nettowinst van 4,37 miljard dollar en dit betekende een lichte stijging in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Microsoft meldde verder dat het bedrijf de komende tijd voorzichtig blijft.

Resultaten

De nettowinst in het derde kwartaal kwam uit op 4,37 miljard dollar. In dezelfde periode vorig jaar behaalde Microsoft een nettowinst van 4,29 miljard dollar. Het Amerikaanse bedrijf dankt zijn winst vooral aan de goede verkoopcijfers op de zakelijke markt. Deze boekten omzetstijgingen van rond de 20%.

Het besturingsysteem Windows realiseerde een bescheiden omzet van 2%. Microsoft ’s spelcomputer XBOX360 behaalde een verkoopcijfer van 2,2 miljoen verkochte apparaten wat een groei van 20% betekende. Een groot gedeelte van de groei was voornamelijk in Japan waar te nemen.

Voorzichtigheid geboden
Het Amerikaanse Microsoft gaat er vooralsnog van uit dat de aanhoudende onrust op de financiële markten de groei van de onderneming niet zullen aantasten. Desondanks blijft het concern zeer voorzichtig opereren. Het aandeel Microsoft noteert momenteel een stand van 21,43 dollar en dat is -3,9% ten opzichte van de slotkoers van gisteren.

Fundamentals
Het Amerikaanse bedrijf Microsoft krijgt 36 koop- en 9 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 2 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Microsoft is 33,58 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 22,32 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Microsoft is 2,40 dollar. Het bedrijf keert een dividend van 0,40 dollar uit aan zijn aandeelhouders. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 9,30.