Anglo American breidt belang in de De Beers uit

De Britse mijnbouwgigant Anglo American heeft van de Zuid-Afrikaanse overheid toestemming gekregen om haar belang in de Zuid-Afrikaanse diamantendelver De Beers verder uit te breiden. De Beers is grootste speler in haar sector. Momenteel heeft de familie Oppenheimer 40 procent van de aandelen van De Beers in handen. Anglo American wil dit belang overkopen. Momenteel heeft Anglo American al 45 procent van de aandelen van De Beers in handen. Het bedrijf wil dit belang voor een bedrag van 5,1 miljard dollar uitbreiden tot rond de 85 procent.

Waarderingsratio's Anglo American

De Beers, diamantenhandel, diamantmijnbouw
De Beers, s'werelds grootste diamentenbedrijf
Anglo American noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 5,01. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 10,97. De mijnbouwsector noteert met een koers/winst-verhouding van 9,08. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 1,45 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,18. De sector wordt verhandeld op 4,17 maal haar intrinsieke waarde.

Taxaties resultaten 2012 Anglo American

Over het huidige jaar wordt een omzet van 3369,12 miljard Britse pence verwacht. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 427 Britse pence.

Opinies analisten over Anglo American

Het aandeel wordt door 18 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 3100 Britse pence. De beurskoers ligt zodoende 45 procent onder de fair value van de analisten. Om 12.50 noteert het aandeel 1,11 procent lager op 2139 Britse pence. De marktkapitalisatie van Anglo American ligt momenteel rond de 27,42 miljard Britse pond.