ArcelorMittal voorziet vraaguitval

s’Werelds grootste staalbedrijf ArcelorMittal verwacht dat in de komende zes maanden de totale vraag naar staal af zal gaan nemen. Dit wordt vooral veroorzaakt door een lagere vraag uit China zo stelt het bedrijf. Tevens constateert het bedrijf minder vraag door de Europese landen. De Europese schuldencrisis is hier debet aan volgens het bedrijf. De target voor de vraag naar staal ligt nu rond de 3,5 procent terwijl eerder uit werd gegaan van tussen de 4 en de 4,5 procent.

Alleen vanuit Mexico, Canada en de VS voorziet ArcelorMittal een stijgende vraag (een stijging tot bijna 8 procent).

Resultaten ArcelorMittal eerste zes maanden 2012

ArcelorMittal resultaten, ArcelorMittal staal

Waardering ArcelorMittal

Staalproductie Arcelor Mittal
Staalproductie ArcelorMittal

Het aandeel ArcelorMittal noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 7,42. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 54,88. De sectorindustriële metalen noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 4,3. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,63 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,21 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,51. De sector wordt verhandeld op 1,32 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over ArcelorMittal

Het aandeel van de producent van industriële metalen wordt door 31 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 17,28 euro. De beurskoers ligt zodoende 45 procent onder de fair value van de analisten. ArcelorMittal's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 18,65 miljard euro.

Verwachting resultaten 2012 ArcelorMittal

Over het huidige jaar wordt een omzet van 76,76 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 1,94 miljard euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 1,61 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 4 procent. Om 11.56 noteert het aandeel 1,88 procent hoger op 11,95 euro.