Glaxosmithkline rondt overname Humane Genome Sciences af

De Britse pharmaceut Glaxosmithkline meldt dat het de overname van Humane Genome Sciences heeft afgerond. Met de overname is een totaal bedrag van 3,6 miljard dollar gemoeid. Per aandeel Humane Genome Sciences betaalt Glaxosmithkline 14,25 dollar.

Waarderingsmaatstaven GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline noteert op dit moment met een k/w van 13,25. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 18,94. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de farmaceutische sector bedraagt nu 31,85. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 74,33 Britse pence verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 5 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,27 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 8,46 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 15,64 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 GlaxoSmithKline

Kantoor van Glaxosmithkline
Kantoor van Glaxosmithkline

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 27,26 miljard Britse pence. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 5,66 miljard Britse pence. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 112,5 Britse pence. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 1 procent.

Adviezen analisten over GlaxoSmithKline

Het aandeel wordt door 22 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 1552,94 Britse pence. De prijs van het aandeel ligt zodoende 4 procent onder de fair value van de analisten. Om 10.19 noteert het aandeel 0,23 procent hoger op 1490,5 Britse pence. Op basis van de huidige beurskoers ligt GlaxoSmithKline 's marktkapitalisatie rond de 74,94 miljard Britse pence.