Fors meer winst sieradenproducent Richemont, koers hard omhoog

De Zwitserse producent Richemont (bekend van ondermeer Cartier, Piaget en IWC) zag over het afgelopen halfjaar haar omzet met ruim 24 procent stijgen (13 procent gecorrigeerd voor valuta). Voor het halve boekjaar dat tot en met 30 september loopt verwacht Richemont een groei van de operationele winst van tussen de 20 en de 40 procent. Dezelfde verwachting spreekt het bedrijf uit voor de nettowinst. Het aandeel is ondertussen de hardste stijger van de Zwitserse SMI.

Waarderingsratio's Richemont

<a href= Richemont ' align=middle/>
Richemont
Richemont noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 15,7. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 31,63. De sector persoonlijke goederen noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 22,56. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,76 Zwitserse Franc. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,04 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 3,04. De sector wordt verhandeld op 0,49 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Richemont

Het aandeel wordt door 17 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 67,89 Zwitserse Franc. De koers van het aandeel ligt zodoende 14 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Richemont momenteel rond de 330 miljoen Zwitserse Franc.

Taxaties resultaten 2012 Richemont

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 12,02 miljard Zwitserse Franc verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 2,16 miljard Zwitserse Franc. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 3,80 Zwitserse Franc. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 25 procent. Om 12.39 noteert het aandeel 6,42 procent hoger op 59,65 Zwitserse Franc.