Analistengilde noemt Richemont eerlijk gewaardeerd

Analisten zien nu, mede door de laatste koersverliezen de laatste maanden van het aandeel, noch opwaarts noch neerwaarts potentieel voor het aandeel Richemont . Het gros van de analisten noemt het aandeel Richemont op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 13 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 86,18 CHF. Dit is circa 3 procent meer dan de huidige koers van 81,72 CHF.

Koersdoelen voor Richemont vrij uiteenlopend

financiele analyse

Over 2018 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 11,2 miljard CHF. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 10,65 miljard CHF verdiende.

Historische omzetten en resultaten Richemont in beeld plus taxaties 2018

financiele analyse

De analisten gaan voor 2018 uit van een nettowinst van 1,74 miljard CHF. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,05 CHF. De koers/winstverhouding komt hiermee op 26,79 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,83 CHF verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 2,24 procent te liggen. Het gemiddelde dividend van de producenten van persoonlijke goederen ligt op een schamele 1 procent.

Jongste koersdoelen rond de 86 CHF

ABN AMRO, KBC Securities en Berenberg gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Richemont ' nu rond de 41,87 miljard CHF.

Historische koersen Richemont

financiele analyse richemont

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.