ArcelorMittal krijgt harde tik door problemen Belgische fabriek

Het aandeel ArcelorMittal verloor maandag ruim 4 procent aan waarde. Persbureau Reuters meldde maandagmiddag dat ArcelorMittal wellicht voornemens is om een investering van 181 miljoen dollar in een Belgische fabriek in te gaan trekken. Eerder dit jaar sloot het bedrijf al diverse complexen in België. Tot heden zijn daardoor 500 arbeidsplaatsen verloren gegaan. ArcelorMittal meldde verder dat de reden om niet meer te investeren ligt aan het feit dat er geen akkoord is bereikt met de lokale vakbonden over een saneringsplan. Over de afgelopen vier kwartalen leverde de Belgische fabriek een verlies op van 324,5 miljoen dollar.

Waardering ArcelorMittal

Productie bij ArcelorMittal
Productie bij ArcelorMittal

Het aandeel ArcelorMittal noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 8,92. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 54,88. De sectorindustriële metalen noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 4,41. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,75 dollar verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,21 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,51. De sector wordt verhandeld op 1,32 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over ArcelorMittal

Het aandeel van de producent van industriële metalen wordt door 33 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 15,66 euro. De beurskoers ligt zodoende 22 procent onder de fair value van de analisten. ArcelorMittal's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 27,48 miljard euro.

Verwachting resultaten 2012 ArcelorMittal

Over het huidige jaar wordt een omzet van 91,38 miljard dollar verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 2,1 miljard dollar. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 1,44 dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 5 procent. Om 23.14 noteert het aandeel 4,03 procent lager op 12,85 euro.