Trading update Accell: omzet omhoog maar winst omlaag, SNS downgrade naar sell

Fietsenfabrikant Accell gaf vanmorgen een trading update aan de pers. Het bedrijf stelt het in de tweede jaarhelft meer fietsen heeft verkocht. De groei komt deels door autonome activiteiten en door acquisities. Ook over heel 2012 verwacht Accell Group een hogere omzet ten opzichte van 2011. Het netto operationele resultaat zal lager uitkomen dan in 2011.

Accell schrijft het lagere resultaat toe aan de onzekerheid in Europa in combinatie met gestegen kosten. Op basis van de geschetste ontwikkelingen en de huidige marktvooruitzichten verwacht Accell Group voor heel 2012 een hogere omzet en een daling van de nettowinst ten opzichte van 2011.

Het netto operationele resultaat (nettowinst exclusief bijzondere posten) zal in het tweede halfjaar naar verwachting onder het niveau van vorig jaar (H2 2011: 4,4 miljoen euro) liggen door onder andere gedeeltelijke doorberekening van kostenstijgingen en een beperkte bijdrage en financieringslasten in relatie tot de acquisities. Op langere termijn verwacht Accell Group een continuering van de groei van de omzet en het netto operationeel resultaat.

SNS Securities downgrade het aandeel

Bij de analisten van SNS Securities gaat het aandeel van kopen naar verkopen. De analisten maken zich zorgen over hoe het bedrijf met de gestegen kosten om kan gaan. Hierdoor komen de marges verder onder druk. De analisten voorzien tevens minder groeimogelijkheden voor het bedrijf waardoor ze de taxaties voor de winst neerwaarts hebben bij gesteld. Het nieuwe koersdoel van 10 euro komt overeen met 9 maal de 2013 EV/ EBITDA .