Vontobel noemt Richemont fair gewaardeerd

Volgens de analisten van Vontobel zit er weinig potentieel meer in het aandeel Richemont . Desondanks verhoogden de analisten wel hun omzettaxaties met 8 procent tot 2,9 miljard euro. Mede hierdoor verhogen de analisten hun taxatie van de winst per aandeel met 3 procent.

Het bedrijf verkoopt inmiddels veel meer in China en Hongkong. De omzet in China was in 2012 ruim 28 procent van de totale omzet. De analisten schatten de huidige koers/winst-verhouding in op 16 en die is daarmee gelijk aan het historische gemiddelde. In 2012 verdubbelde Richemont ’s koers al waardoor er nu wel de rek van uit is zo stellen de analisten. In december hadden ze het advies al naar houden terug gezet (bij een koersdoel van 80 Franc).

Waarderingsratio's Richemont

<a href= Richemont ' align=middle/>
Richemont
Richemont noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 21,89. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 31,63. De sector persoonlijke goederen noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 20,27. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,63 Zwitserse Franc. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 1 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,56 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 3,04. De sector wordt verhandeld op 0,49 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Richemont

Het aandeel wordt door 19 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 74,95 Zwitserse Franc. De koers van het aandeel ligt zodoende 2 procent boven de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Richemont momenteel rond de 42 miljard Zwitserse Franc.

Taxaties resultaten 2012 Richemont

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 10,22 miljard Zwitserse Franc verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 1,94 miljard Zwitserse Franc. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 3,5 Zwitserse Franc. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 23 procent. Om 12.58 noteert het aandeel 3,1 procent hoger op 76,6 Zwitserse Franc.