Oracle ziet winst licht dalen

Het Amerikaanse softwarebedrijf Oracle heeft over het tweede kwartaal van 2008/2009 zijn nettowinst met 1% zien dalen. De winst per aandeel Oracle kwam uit op 0,25 dollar. Oracle liet weten veel hinder te ondervinden van de sterker geworden dollar in het afgelopen kwartaal. Oracle presenteerde vrijdag haar tweede kwartaalcijfers middels een persbericht.

Resultaten
De nettowinst van Oracle kwam in het tweede kwartaal uit op 1,29 miljard dollar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar is dit een daling van 1% toen kwam namelijk de nettowinst uit op 1,30 miljard dollar. De winst per aandeel Oracle kwam uit op 0,25 dollar. De omzet van Oracle kwam in het tweede kwartaal uit op 5,61 miljard dollar en betekende een stijging van 8%. Analisten gingen uit van een omzet van 5,84 miljard dollar. De omzet viel volgens Oracle lager uit doordat de dollar in een korte periode sterker werd.

Buiten de VS
Circa de helft van de omzet van het softwarebedrijf kwam van buiten de landsgrenzen van de Verenigde Staten. Het bedrijf verkoopt zijn software aldaar in de lokale valuta, maar boekt zijn omzet in dollars en is daardoor gevoelig voor valuta schommelingen. Oracle verwacht voor het derde kwartaal een omzetstijging van 1 tot 4%. De winst per aandeel wordt geraamd op 0,31 tot 0,33 dollar.

Consensus Oracle
Het aandeel Oracle krijgt door analisten 22 koop- en 6 houdadviezen toebedeeld. Het Amerikaanse Oracle krijgt daarnaast 0 verkoopadviezen. Het meest recente advies is afgegeven door Oppenheimer&co welke een houdadvies toebedeelde. Het gemiddelde koersdoel is 23,56 dollar.

De consensus van analisten over de winst per aandeel Oracle is 1,46 dollar. Het softwarebedrijf Oracle keert geen dividend uit aan haar aandeelhouders. De koers-winstverhouding van Oracle is volgens voorlopige ramingen van analisten uitgekomen op 11,35.