Analisten roemen aandeel Telenet

De koers van Telenet lijkt nu, mede door de recente koersverliezen de laatste maanden van het aandeel, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt het aandeel Telenet zodoende op dit niveau eerlijk gewaardeerd. 14 analisten volgen momenteel het aandeel. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 64,11 euro. Dit is circa 16 procent meer dan de huidige koers van 55,3 euro.

Veel onzekerheid waarderingen Telenet

aandeel

Over 2018 komt de omzet volgens de analisten uit op 2,57 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 2,53 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Telenet in beeld plus taxaties 2018

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 321 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 2,67 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 20,71 te liggen.

Fors dividend Telenet

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4,23 euro verwacht. Telenet 's dividendrendement komt hiermee op 7,65 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de telecommunicatiebedrijven ligt op een schamele 1 procent.

Recentste taxaties rond de 72 euro

Morgan Stanley , Barclays en Goldman Sachs gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Telenet 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6,39 miljard euro.

Historische koersen Telenet 2007-2018

koersdata telenet

Het aandeel staat om 10.29 0 procent lager op 55,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.