Outperformance Dell verwacht

Na de presentatie van Dell's resultaten over het tweede kwartaal worden er verdeelde adviezen afgegeven. Analist Robert Jakobsen van de Deense zakenbank Jyske herhaalde vorige week zijn verkoopadvies met een koersdoel van 27,50 usd. Het aandeel wordt door de analist als een belegging met een hoog risico betiteld. De overige zakenbanken zijn redelijk positief over het aandeel. Momenteel wordt het aandeel op 4 USD onder het gemiddelde koersdoel van 32,10 USD verhandeld.

De consensus over het techonologiebedrijf blijft niettemin positief, voor het aandeel staan veel koop- en houdadviezen uit. De afgelopen jaren steeg de winst per aandeel geleidelijk, van USD 1,01 in 2004, USD 1,18 in 2005 tot USD 1,46 in 2006. De gestegen winst per aandeel resulteerde in 2006 tot een koerswinstverhouding van 17,29, dit is de laagste waarde over de afgelopen 3 jaren. De forward pe (de huidige koers gedeeld door de winst uit het vorige jaar) komt neer op 19,49.

Dell behaalde in het tweede kwartaal een omzet van 14,8 miljard dollar, dit komt neer op een operationeel inkomen van 896 miljoen dollar en een winst per aandeel van 32 dollarcent. Dell meldt in haar persbericht te hebben geprofiteerd van aantrekkelijke verkoopprijzen en meevallende productiekosten wat haar winstgevendheid ten goede kwam.

Op 5 september wordt de Citigroup Technology Conference met CEO Michael Dell gehouden. De resultaten over het derde kwartaal worden op 29 november gepresenteerd. Op 4 december heeft Dell haar aandeelhoudersdag.