Marktconsensus over Wavin blijft sterk

De consensus op de financiële markten over het aandeel van de Zwolsche buizenfabrikant Wavin blijft positief. Diverse zakenbanken en effectenhuizen houden vast aan hun koopadviezen. Het aandeel noteert momenteel met een forward pe van rond de 11, dit is fors lager dan koers-winstverhouding in 2006 (16). Na de beursintroductie werd het aandeel al snel door diverse analisten gevolgd. Binnen de Europese sector constructiematerialen heeft Wavin samen met Lafarge de meest positieve consensus. Het gemiddelde koersdoel van 15,77 euro is fors hoger dan de huidige koers.

Wavin meldt in haar persbericht over de eerste 9 maanden van dit jaar een omzetgroei van 9,5% gerealiseerd te hebben. De EBITDA -marge kwam hiermee neer op 13%. Philip Houben, Wavin CEO: “De uitzonderlijk positieve marktomstandigheden in geheel Europa, die de boventoon voerden in de eerste helft van het jaar, zijn in een aantal Europese markten in belangrijke mate omgeslagen. Deze terugval was scherper en houdt langer aan dan eerder voorzien” .

“ We zien nog steeds goede voortgang in het Verenigd Koninkrijk, de Benelux en de meeste andere West-Europese landen evenals dubbelcijferige omzetgroei in onze Centraal Europese afzetgebieden. In de tweede helft van het jaar echter, zagen we een sterke terugval in Duitsland, Ierland alsook in Denemarken. Deze drie landen zijn gezamenlijk goed voor 20% van onze omzet” aldus CEO Houben.

“Als gevolg van deze veranderende mix van marktomstandigheden, verwachten we niet langer de 10% omzetgroei te kunnen realiseren die wij in onze vorige update in het vooruitzicht stelden. Hoewel we in de eerste negen maanden van het jaar een sterke omzetstijging van 9,5% hebben gerealiseerd in vergelijking met jaar daarvoor – flink hoger dan de groei van de constructiemarkt in Europa in het algemeen – gaan we nu uit van een omzetgroei over geheel 2007 van rond 7,5 tot 8,5 procent.”

Ongunstige weeromstandigheden uitgezonderd, verwacht Wavin een omzetgroei van circa 4% in de tweede helft van het jaar. De omzetgroei over geheel 2007 zal naar verwachting circa 7,5 – 8,5 % zijn. Ondanks de veranderende marktdynamiek en de toegenomen opwaartse druk op de prijzen van grondstoffen als gevolg van de recente volatiliteit van de olieprijzen, voorziet Wavin een Ebitda marge over geheel 2007 van circa 13%, in lijn met vorig jaar en vergelijkbaar met de prestaties in de eerste 6 maanden van 2007.