Vastgoedfondsen bieden sterk dividend tegen solide risico aldus Credit Suisse

Met de aankomende renteverhogingen en economische onzekerheden, zijn beleggers wellicht huiverig om te beleggen in vastgoed gerelateerde investeringsfondsen (REIT). De analisten van Credit Suisse zien dit echter anders en stellen vast dat deze fondsen juist momenteel zeer aantrekkelijk zijn gewaardeerd. Niet alle analisten zijn het hier echter mee eens.

Credit Suisse wijst erop dat de boekwaarde van de Mortgage Real Investment Trust (mREIT) subsector in de maand mei vlak was. Omdat mREITs volatiele opbrengsten kunnen hebben, kunnen hun dividenduitkeringen eveneens fluctueren. Dat betekent dat dividendrendementen vaak een momentopname zijn in plaats van een statisch gegeven.

Moeilijk eerste kwartaal

Sommige analisten wijzen er wel op dat een aantal mREITs een moeilijk eerste kwartaal achter de rug hebben, terwijl de afgelopen jaren ook niet echt goed waren. Zij wijzen erop dat mREITs hebben moeten inleveren op hun boekwaarde en dividenden hebben verlaagd.

Credit Suisse ziet echter toekomst in mREITs en heeft daarom een aantal favorieten geselecteerd. De Zwitserse zakenbank geeft de voorkeur aan mREITs die operationele bedrijvigheid realiseren en hun eigen investeringen creëren.

Favoriete vastgoedfondsen

Een van de bedrijven die hier volgens Credit Suisse aan voldoet is New Residential Investment Corp. De koers van het aandeel staat rond de 17 dollar, terwijl het dividendrendement momenteel 10,4% bedraagt. Daarbij biedt het aandeel een aantrekkelijk totaalrendement met het potentieel om op korte termijn zijn dividend te verhogen, aldus de analisten.

Een andere favoriet voor Credit Suisse is PennyMac Martgage Investment Trust, dat momenteel rond de 18,50 dollar noteert. Het biedt een dividendrendement van 13%, terwijl de kasstroom al langere tijd sterk is.

Tot slot tippen de analisten Two Harbors Investment Corp, dat momenteel rond de 10,70 dollar wordt verhandelt. Het aandeel biedt een dividendrendement van 9,7%, terwijl het een aantrekkelijk risico/opbrengsten balans heeft. De korting van ruim 12% ten opzichte van de sector biedt volgens Credit Suisse een aantrekkelijk rendement.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
redactie@analist.nl

Copyright Analist.nl B.V..
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.