ING verhoogt taxaties Corio en VastNed Retail

De analisten van ING hebben afgelopen maandag hun advies voor zowel Corio als VastNed Retail opwaarts bijgesteld, naar aanleiding van een studie naar de vastgoedsector in de Benelux. Voor Corio zijn de analisten van mening dat beleggers het opwaarts potentieel nog niet hebben ingeprijsd, terwijl zij voor VastNed Retail verwachten dat het fonds zal profiteren van e-commerce.

Door onze redactie

Corio
De analisten van ING hebben op 7 februari het advies voor Corio verhoogd van hold naar buy. Zij zijn onder andere te spreken over de visie van het management voor de nabije toekomt, die nergens anders in de sector op een dergelijke manier waar te nemen is.

Verder vinden de analisten dat de focus van Corio op flexibiliteit en de diversiteit van activiteiten binnen de onderneming aspecten die er waarschijnlijk voor zullen zorgen dat Corio de markt weet te verslaan in de huidige onzekere marktomstandigheden. De projecten in ontwikkeling zijn daarnaast duidelijk nog niet verwerkt in de koers van het aandeel en daarom zien de analisten een opwaarts potentieel van 26%. Tot slot vinden zij het moment van Corio om in de Duitse markt te stappen goed. Het koersdoel is door de analisten verhoogd van 50,20 euro naar 57,40 euro, waarmee zij een rendement verwachten van 19,50%.

Voor het aandeel staan momenteel 9 koop-, 3 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gemiddeld hanteren analisten voor het aandeel een koersdoel van 50,75 euro, hetgeen een verwacht rendement oplevert van bijna 7%. Vanwege de taxatieverhoging van ING kan er gesproken worden van een verbeterd sentiment.

VastNed Retail
Op dezelfde dag als de adviesverhoging voor Corio hebben de analisten van ING eveneens hun advies voor VastNed Retail verhoogd van hold naar buy. De analisten verwachten dat er voor een aantal belangrijke detailhandel- en kantoormarken een periode van herstel aanstaande is. Hier kan onder meer VastNed Retail van profiteren, zo verwachten de analisten.

De analisten stellen tot slot dat ondanks het feit dat fysieke winkels, waar VastNed Retail ruimte aan verhuurt, last hebben van concurrentie van webwinkels, een deel van de portfolio juist zal profiteren van e-commerce. De winkels aan de hoofdstraten kunnen volgens de analisten profiteren van hun locatie door de hogere merkwaarde van het juiste adres aan de hoofdstraat, welke vervolgens via internet beter kan worden uitgebaat.

Doordat de relatie met verkoopcijfers vanuit de fysieke winkel helemaal verdwijnt, achten de analisten het verder niet ondenkbaar dat de huren op toplocaties significant omhoog kunnen gaan. VastNed Retail verhuurt dit soort winkelruimtes op toplocaties onder meer in Den Haag. Het koersdoel is door de analisten verhoogd van 51,30 euro naar 56,70 euro, waarmee zij een opwaarts potentieel zien van ruim 9%.

Momenteel staan er voor het aandeel 4 koop- en 8 houdadviezen uit, terwijl geen van de analisten een verkoopadvies heeft uitstaan. Hierdoor is de consensus overwegend positief. Door de taxatieverhoging van ING is er sprake van een verbeterd sentiment. Gemiddeld hebben analisten een koersdoel uitstaan van 50,71 euro, wat resulteert in een negatief verwacht rendement van ruim 2%.