Corio blijft aantrekkelijk gewaardeerd

Corio presenteerde deze week zijn resultaten over de eerste drie maanden van dit jaar, waaruit onder meer naar voren kwam dat het vastgoedconcern achterblijft bij zijn concurrenten. Analisten zijn daarbij benieuwd of Corio in staat gaat zijn om de doelstellingen van zijn nieuwe strategie te realiseren. Voorlopig blijven zij echter vanwege de aantrekkelijke waardering van het aandeel positief.

 Corio-kantoren
Corio kantoren

Concurrentiestrijd

Bank Degroof stelt dat Corio Klepierre en Unibail-Rodamco het beter doen dan Corio. Analist Dries Dury wijst erop dat de omzetdaling die huurders van Corio moesten incasseren, waarbij de daling bij de kernactiviteiten forser was dan bij niet-kernactiviteiten. Voorlopig heeft Degroof een ‘hold-advies’ voor Corio uitstaan met een koersdoel van 39 euro.

Strategie moet zichzelf bewijzen

ING stelt dat Corio meer tijd nodig heeft om te laten zien dat zijn strategie die december vorig jaar werd aangekondigd de juiste is. Deze moet beleggers beschermen tegen de zwakke Europese retailomstandigheden en bewijzen dat desinvesteringen plaatsvinden tegen waardes die dichtbij de boekwaardes liggen.

De analisten stellen verder dat de Nederlandse activiteiten gezien de moeilijke omstandigheden goed wisten te presteren, maar dat Spanje wederom de resultaten van Corio drukten. Hier stonden de huurniveau zwaar onder druk, aldus ING. De bank handhaaft vooralsnog wel zijn ‘buy-advies’ voor het aandeel, met een koersdoel van 41,60 euro.

Aantrekkelijk gewaardeerd

Voor ABN AMRO laten de kwartaalcijfers van Corio zien dat het vastgoedconcern een zwak eerste kwartaal achter de rug heeft. Positief was volgens analisten wel de toename van 3,3 procent in opnieuw verhuren en verlengen van huurcontracten.

Wel blijft ABN AMRO bij zijn koopadvies voor Corio, omdat zij het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd vinden. Volgens de analisten is veel van het slechte nieuws al verdisconteerd in de koes. Wanneer het bedrijf erin slaagt om eerder een tegen een goede prijs 1,4 miljard euro aan niet-kernactiviteiten van de hand te doen, zou dit volgens ABN AMRO positief uitpakken. Vooralsnog geven de analisten binnen de sector echter de voorkeur aan Unibail-Rodamco.

Consensus

Voor het aandeel staan momenteel 7 koop-, 6 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gezien de analistenreacties mag echter gesproken worden van een getemperd sentiment.