Corio presteert in lijn der verwachtingen

De resultaten die vastgoedfonds Corio zijn aandeelhouders vorige week voorlegde toonden geen verrassingen en waren grotendeels in lijn met de verwachtingen van analisten. Mede daarom hebben marktvorsers slechts kleine taxatiewijzigingen doorgevoerd en zien zijn nog maar een beperkt opwaarts potentieel voor de koers.

door onze redactie

Hoger direct resultaat
Over het vierde kwartaal van 2010 heeft Corio het direct resultaat zien stijgen met 12,3% tot 62,9 miljoen euro. Het direct resultaat bestaat uit huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten. De resultaten verbeterden door een toename van de nettohuuropbrengsten door de overnames van winkelcentra en projecten van Multi Corporation begin 2010.

Het indirect resultaat, waar de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed in zitten, kwam in het vierde kwartaal van 2010 uit op 76,8 miljoen euro, tegen 36,1 miljoen euro in dezelfde periode van 2010. Tot slot bedroeg de bezettingsgraad eind 2010 96,1% tegenover 96% ultimo september 2010.

Het vastgoedfonds heeft zijn aandeelhouders voorgesteld een dividend uit te keren van 2,69 euro per aandeel, waar het over 2009 nog een dividend uitkeerde van 2,65 euro per aandeel. Verder verwacht Corio voor 2011 dat er sprake zal zijn van een lichte groei van het direct resultaat ten opzichte van 2010.

Koersdoel licht verhoogd
In reactie op de resultaten die Corio recent naar buiten bracht heeft effectenhuis Petercam op 18 februari zijn koersdoel voor het aandeel licht opwaarts bijgesteld van 47,80 euro naar 48 euro. Analist Stephan van Weeren vond de bedrijfsresultaten over het algemeen iets minder dan verwacht, waarbij de resultaten bij elkaar 4 miljoen lager uitkwamen dan zijn eigen ramingen. Wel merkt de analist op dat het vastgoedfonds over het afgelopen jaar efficiënt met zijn financiële last is omgegaan.

Van Weeren stelt verder dat er een opwaarts potentieel voor de koers van het aandeel aanwezig is door de verwachte groei van de intrinsieke waarde van het bedrijf in de komende jaren. De analist houdt vast aan zijn ‘hold-advies’ voor Corio.

Volledig in lijn
Analist Arjan Knibbe van ING stelt dat de resultaten van Corio volledig in lijn waren met zijn verwachtingen. De analist rekende op een direct resultaat van 2,87 euro per aandeel, waar deze uiteindelijk uitkwam op 2,88 euro per aandeel. Verder is de analist te spreken over de verwachtingen die Corio heeft uitgesproken voor 2011. ING heeft voor Corio een ‘buy-advies’ uitstaan met een koersdoel van 57,40 euro.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 9 koop-, 4 houd- en 4 verkoopadviezen uit, waardoor er gesproken kan worden van een licht positieve consensus. Wordt er gekeken naar de analistenreacties kan er gesteld worden dat analisten content zijn met de resultaten, maar nog geen echte redenen zien om hun taxaties te wijzigen.

De lichte koersdoelverhoging van Petercam heeft ertoe geleid dat het gemiddeld koersdoel nu 51,09 euro bedraagt, wat een verwacht opwaarts potentieel oplevert van iets meer dan 4%. Desondanks is Petercam wel een van de marktvorsers die van mening is dat de koers van het aandeel zich op een dergelijk niveau bevindt dat het opwaarts potentieel er niet meer is.