Grafieken voorspellen een comeback voor Lockheed Martin

Sinds het aandeel van Lockheed Martin een hoogtepunt bereikte vorig jaar april zakten de koersen met 15%. Het bedrijf had vooral last van de handelsoorlog tussen de VS en China zo meldt CNBC. Eén technische analist voorspelt nu een comeback.

Beurskoers Lockheed Martin

Lockheedmartin

Lockheed Martin deed het relatief slecht ten opzichte van de rest van de oorlogsindustrie, maar in de grafieken vinden we nu aanwijzingen in de technische gegevens dat er een comeback aan zou kunnen komen.” Dat zei Todd Gordon van TradingAnalysis.com afgelopen dinsdag in CNBC’s tv-programma ‘Trading Nation’.

Positieve signalen

Volgens Gordon ondervond het aandeel van Lockheed een correctie in drie golven sinds het begin van 2018. Eerst was er een daling na een piek in februari, toen enig herstel na een dieptepunt halverwege het jaar, en ten slotte een nog hardere crash afgelopen december. Nu zou het aandeel weer op het punt staan van een rally. Gordon: “We zien een mooie stijging sinds het dieptepunt van $240. We kunnen hier een bull flag zien, met enige consolidatie in de afgelopen maand.”

Sinds het dieptepunt op Tweede Kerstdag is het aandeel met 26% in waarde gestegen. De koers bevindt zich momenteel tussen het 200-dagen- en 50-dagengemiddelde. “Het ziet ernaar uit dat het aandeel boven het 200-dagengemiddelde zal uitkomen als de markt meezit,” zegt Gorden. Volgens hem zou het aandeel kunnen stijgen richting oude records, met een waarde per aandeel van rond de $350. Dat zou een stijging van meer dan 15% ten opzichte van de huidige koers betekenen.

In de verwachting dat het aandeel de $350 zal halen heeft Gordon een 320/330 call spread gekocht ter waarde van $1,78 en de verloopdatum op 17 mei. Deze optie levert hem het meest op als Lockheed Martin op die datum een koers boven de $330 bereikt.