Analisten verwachten outperformance Wavin

Wavin maakte onlangs bekend te gaan reorganiseren in Ierland. Het gaat de vestiging inkrimpen waardoor er mogelijk 50 banen verdwijnen. Op dit moment werken er 198 mensen voor Wavin in Ierland. Analisten blijven onverminderd positief over het aandeel Wavin en daardoor staat het aandeel hoog op de kooplijsten. De koersdoelen die worden afgegeven veronderstellen dat het aandeel voldoende potentie heeft.

Inkrimping Ierland
De inkrimping is het gevolg van een terugval van de Ierse constructiemarkt. Wavin verwacht de reorganisatie in het derde kwartaal van dit jaar af te ronden. Eind februari waarschuwde Wavin al voor een kwakkelende huizenmarkt in Groot-Brittannië en Ierland. Het is de grootste regio waarin Wavin actief is.

Aandeleninkoopprogramma
Op 11 maart jongstleden is Wavin begonnen met een aandeleninkoopprogramma. Tussen 11 maart en 11 april koop het bedrijf 500.000 eigen aandelen in. Wavin doet dit om aan de verplichtingen van het langetermijnplan te voldoen. Volgens het langetermijnplan zullen ongeveer honderd leden van het management een deel van hun jaarlijkse bonus in het bedrijf steken.

Analisten verwachten outperformance
De koersdoelen die door de analisten zijn afgegeven zijn bijna allemaal fors boven de huidige koers van het aandeel. Het gemiddeld koersdoel is op dit moment vastgesteld op 13,58 euro wat een verwacht rendement oplevert van bijna 72%.

In totaal zijn er 15 adviezen afgegeven; 10 koop- en 5 houdadviezen. Er worden voor het aandeel Wavin geen verkoopadviezen afgegeven. Hiermee is de consensus positief.

Presentatie Wavin
Aankomende donderdag 3 april geeft Wavin een presentatie tijdens de Euronext Financial Cocktail in Almelo. Hier kunt u vragen stellen aan of van gedachten wisselen met de CEO of CFO.

Klik hier om u aan te melden.