Logica volgens Barclays aantrekkelijk gewaardeerd

De analisten van de Britse zakenbank Barclays zijn begin deze week begonnen met het volgen van Logica. De analisten stellen dat het aandeel momenteel aantrekkelijk gewaardeerd is en in de komende periode zou moeten kunnen profiteren van zijn laatcyclische karakter, terwijl het akkoord met de Britse overheid volgens analisten een steun in de rug is.

Door onze redactie

initiëring
Barclays is maandag begonnen met het volgen van Logica met een equalweight-advies. De analisten zijn van mening dat het aandeel momenteel aantrekkelijk gewaardeerd is en dat de koers de komende maanden zal blijven stijgen, aangezien beleggers zich steeds comfortabeler worden met de Britse overheidssituatie.

Verder wijzen de analisten op het laatcyclische karakter van de Europese IT- en softwarebranche en dat bedrijven zoals Logica zouden moeten profiteren van de toenemende investeringen van het bedrijfsleven in IT alsook de gematigde concurrerende omgeving.

De analisten verwachten dat Logica in 2011 waarschijnlijk een beperkte groei van de omzet en winst zal realiseren, vanwege bezuinigingen bij de overheid. De analisten verwachten echter niet dat deze impact zo groot zal zijn als gevreesd.

Bezuinigingen
Dinsdag heeft Logica een overeenstemming bereikt over bezuinigingen van de Britse regering op bestaande contracten voor de IT-dienstverlener. Hierbij zullen alle bestaande contracten worden voortgezet. Aangezien Logica de afgesproken bezuinigen al had ingecalculeerd in de eerder afgegeven winstverwachtingen zullen hierin geen wijzigingen worden doorgevoerd.

SNS Securities stelt in een reactie dat de deal met de Britse overheid positief is. Door de overeenkomst worden onzekerheden zoals de grootte van de Britse bezuinigingen weggenomen, wat vertrouwen biedt voor beleggers, aldus de analisten. Verder verwachten zij dat de zwakte van de Britse publieke sector zal worden gecompenseerd door een geleidelijk herstel in andere markten. De analisten vinden dat het aandeel momenteel laag gewaardeerd is en dat de verbeterde dividendverwachting nog niet is verdisconteerd. Mede daarom blijft SNS Securities een buy-advies hanteren voor Logica.

Nieuwe klanten
Begin deze maand kondigde Logica nog aan dat het twee nieuwe klanten heeft weten binnen te halen die gebruik maken van zijn CLS Manager Solution-systeem. Dit systeem betreft een Multi-currency cash settlement systeem, waarmee de risico’s bij buitenlandse betalingen beperkt worden. De financiële details van de gesloten overeenkomst werden niet bekendgemaakt. Ook wie de nieuwe klanten zijn is niet bekend.

Minder slecht dan gevreesd
De analisten van Société Générale verhoogden op 20 september nog hun koersdoel voor Logica van 150 GBp naar 153 GBP, waarbij zij hun advies handhaafden op buy. De vooruitzichten voor Britse IT-dienstverleners is volgens de analisten voor hun eigen thuismarkt minder slechs dan eerder nog werd gevreesd.

Mede daarom hebben de analisten hun verwachtingen voor de autonome groei van Logica opwaarts bijgesteld. De margeverwachtingen van de analisten zijn nog steeds optimistisch en liggen boven het gemiddelde van de markt.

Consensus
Er staan voor het aandeel op dit moment 15 koop-, 6 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus voor het aandeel overwegend positief is. Adviezen die de afgelopen weken zijn afgegeven geven een divers beeld, waardoor het sentiment rond het aandeel neutraal genoemd mag worden.