Analisten zien Logica nog steeds als overnamekandidaat

Diverse analisten hebben de afgelopen weken hun taxaties voor softwareleverancier Logica opwaarts bijgesteld. Het bedrijf kondigde de afgelopen maanden enkele grote opdrachten aan en mede daarom zijn analisten positiever geworden. Daarnaast wordt het bedrijf door sommigen van hen nog steeds gezien als een potentiële overnamekandidaat.

Door onze redactie

Opdrachten
Op 11 januari kondigde Logica aan een opdracht van het Britse nationale misdaadbestrijdingsbureau Serious Organised Crime Agency (SOCA) te hebben gekregen ter waarde van 157 miljoen Britse pond. Logica gaat voor het bureau alle IT-systemen en –services beheren en heeft daarvoor een consortium gevormd met Cable & Wireless Communications, Qinetiq Group en Detica. De overeenkomst moet leiden tot kostenbesparingen voor SOCA.

Daarnaast maakte Logica op dezelfde dag bekend dat het samen met Microsoft overeenstemming heeft bereikt over de gemeenschappelijke levering van zogenaamde cloud-diensten. Hiermee wordt het voor klanten mogelijk om via het internet hun netwerk te bereiken waarbij informatie wordt gedeeld. Door deze exclusieve samenwerkingsovereenkomst verwacht Logica dat de omzet uit cloud-diensten in de loop van 2011 zal stijgen met 10%.

Taxatieverhogingen
Op 8 februari heeft de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs zijn koersdoel voor Logica verhoogd van 115 GBp naar 140 GBp. De analisten houden vast aan hun ‘sell-advies’ voor het aandeel.

De analisten van Numis hebben op 7 februari hun advies voor Logica opwaarts bijgesteld van houden naar kopen, waarbij het koersdoel werd verhoogd van 1,40 euro naar 1,90 euro.

Moeilijk te begrijpen
De analisten van Standard & Poor’s Equity Research hebben op 27 januari hun koersdoel voor het aandeel verhoogd van 140 GBp naar 155 GBp, in aanloop naar de presentatie van de jaarresultaten op 23 februari. De analisten van het onderzoeksbureau verwachten dat Logica ten opzichte van sectorgenoot Cap Gemini hogere marges heeft weten te realiseren.

Verder gaan zij ervan uit dat Logica ook in 2011 beter zal presteren en vinden de analisten het maar moeilijk te begrijpen dat Logica op basis van de koers/winstverhouding wordt verhandelt met een korting van meer dan 40%. Dit onbegrip wordt nog eens onderstreept door het feit dat Logica nog steeds een potentiële overnamekandidaat is volgens de analisten.

Verwijderd van favorietenlijst
Begin januari presenteerden de analisten van Rabobank nog hun favoriete aandelen van de Beneulx. Waar Logica nog op de lijst van 2010 stond heeft het inmiddels zijn plek moeten afstaan. De analisten zien voorlopig weinig opwaarts potentieel voor het aandeel, maar blijven wel hun koopadvies hanteren.

Consensus
Voor het aandeel staan momenteel 15 koop-, 5 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Gezien de diverse taxatieverhogingen die analisten over de afgelopen weken hebben doorgevoerd kan er gesproken worden van een positief sentiment.

De koers van het aandeel is recent nog fors gestegen met ruim 0,05 euro tot 1,70 euro, waarmee een deel van het opwaarts potentieel is verdwenen. Toch bevestigt de consensus dat analisten nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel zien.