SNS Securities ziet in Logica nieuwe dividendkampioen

SNS Securities ziet verschillende verbeteringen bij Logica die erin hebben geresulteerd dat het effectenhuis zijn advies voor het aandeel heeft verhoogd. Analist Victor Bareño bestempeld Logica onder meer als een nieuwe dividendkampioen. Gezien de vele koopadviezen die voor het aandeel uitstaan kan gesteld worden dat SNS Securities niet alleen staat in deze positieve opinie.

Door onze redactie

Advies verhoogd
Analist Victor Bareño heeft het advies voor Logica verhoogd van hold naar buy. Het feit dat Logica vasthoudt aan de verwachtingen van gelijkblijvende opbrengsten en marges in 2010 ondanks de tegenwind in de publieke sector van het Verenigd Koninkrijk toont volgens de analist aan dat Logica veel veerkrachtiger is geworden. Dit wordt volgens Bareño onderstreept door de aantrekkelijke spreiding over verschillende sectoren en landen en de solide blootstelling naar outsourcing.

Sinds Andy Green in 2008 de nieuwe CEO van Logica werd is de focus verlegd naar het verbeteren van de prestaties van de bestaande portfolio, terwijl de kostbare acquisitiestrategie uit het verleden is verlaten, aldus de analist.

Opwaarts potentieel
Naast de defensieve kwaliteiten bieden de aandelen volgens de analist ook een aantrekkelijk opwaarts potentieel. Bareño heeft het koersdoel vastgesteld op 145 pence, waarmee hij een opwaarts potentieel ziet van 32%. De analist verwacht een acceleratie van de toename van de winst per aandeel, van een stabiele ontwikkeling in 2010 naar een 7% groei in 2011 en 14% in 2012. Naast een continuerende groei in de divisie outsourcing verwacht de analist een herstel van de daling van 6% in 2010 bij de divisie Consulting & Professional Services naar een groei in 2011 van 1% en in 2012 van 4%.

Door de genomen efficiëntiemaatregelen en een cyclisch herstel verwacht de analist verder een verbetering in ‘utilization’ waarbij de marges zullen verbeteren met 7,8% in 2011 en 8,4% in 2012. Bareño verwacht dat Logica al in het tweede halfjaar van 2010 zal terugkeren naar een positieve groei en verbetering van de marges.

Verder vindt de analist Logica aantrekkelijk gewaardeerd. Momenteel worden de aandelen verhandeld op een P/E van 8,3x 2011 en 7,3x 2012, wat een korting impliceert van 1% in vergelijking met het gemiddelde van de branchegenoten. Dit is volgens de analist onterecht gezien het resistente risicoprofiel van Logica en de verwachtingen van een aantrekkelijke groei van de winst.

Aantrekkelijk dividend
Een ander aantrekkelijk aspect vindt de analist het verbeterde dividendbeleid. Hij verwacht dat er sprake zal zijn van een sterke toename van het dividend per aandeel naar 5,5 pence in 2011 en 7 pence voor 2012, gestuwd door de aangekondigde pay out ratio en de stabiele verbetering van de winst per aandeel. Dit geeft volgens de analist een aantrekkelijke dividend yield van 5% voor 2011 en meer dan 6% voor 2012. Bareño is van mening dat de markt de verbeterde outlook nog niet volledig heeft gerealiseerd wat betreft het dividend.

Het dividend is verder volgens de analist vooral aantrekkelijk doordat het substantieel is en goed ingedekt door de kasstroom. Logica is nu volledig gefocust om de organische prestaties te verbeteren en de analist verwacht dan ook niet dat er grote, kasgeldverslindende acquisities zullen worden gepleegd die het dividend in gevaar zouden kunnen brengen.

Daarnaast verwacht de analist een sterke toename van de vrije kasstroom generatie doordat de winsten verbeteren en de betalingen voor de herstructurering binnenkort eindigen. Zelfs wanneer het dividend zou worden verhoogd verwacht de analist dat Logica aan het einde van 2012 geen nettoschuld meer zal hebben.

Consensus
SNS Securities is niet het enige effectenhuis dat positief is over Logica. In totaal staan er momenteel voor het aandeel 14 koop-, 5 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Gekeken naar recent afgegeven adviezen kan gesteld worden dat het sentiment rond het aandeel licht positief is.