Rabo Securities zet Logica en Ten Cate op favorietenlijst

Rabo Securities heeft recent zijn lijst van favoriete aandelen gepresenteerd. De analisten hebben automatiseerder Logica en de producent van technisch textiel Ten Cate op de lijst geplaatst, terwijl Heineken juist van de lijst is verwijderd. Zij verwachten dat de bierbrouwer in de komende periode minder zal presteren dan waar de markt rekening mee houdt.

Door onze redactie

Logica
De analisten hebben Logica op hun favorietenlijst geplaatst omdat zij van mening zijn dat het aandeel goedkoop is. Volgens hen drukken zorgen van beleggers over bezuinigingen in de publieke sector de koers van het aandeel. De analisten verwachten echter dat Logica de meeste activiteiten zal weten te behouden en kan profiteren van het herstel in de financiële sector. Rabo Securities hanteert daarom een koopadvies voor Logica.

Voor Logica staan momenteel 14 koop-, 6 houd- en 3 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. Op uitzondering van de analisten van Rabo Securities na hebben analisten recent geen taxatiewijzigingen doorgevoerd, wat aangeeft dat zij vooralsnog geen redenen zien die dit rechtvaardigen.

Ten Cate
Het andere aandeel dat door de analisten op de lijst van favorieten is gezet is Ten Cate . De analisten stellen dat Ten Cate een aantrekkelijk aandeel is vanwege een structureel groeiverhaal. Het concern weet vooral te profiteren van het Amerikaanse leger, dat begin oktober nog de kas van het concern spekte. Rabo Securities hanteert dan ook voor Ten Cate een koopadvies.

Ten Cate sprak in oktober nog de verwachting uit dat de vraag zeker nog tot ver in het eerste kwartaal van 2011 zal aanhouden en dat in de periode daarna de vraag maar weinig zal terugvallen. Voor het vierde kwartaal verwacht Ten Cate een omzet van ongeveer 60 miljoen dollar, wat daarmee twee maal zo veel zou zijn als in de laatste maanden van 2009.

Voor het aandeel staan momenteel 3 koop- en 4 houdadviezen uit tegenover 0 verkoopadviezen. Hierdoor is de consensus positief te noemen. Ook voor Ten Cate geldt dat analisten recentelijk geen taxatiewijzigingen hebben doorgevoerd, op Rabo Securities na.

Heineken
De analisten van Rabo Securities hebben Heineken juist verwijderd van hun favorietenlijst. Volgens hen zal de voedingsmiddelenindustrie in de komende periode minder gaan presteren dan waar de markt rekening mee houdt. Daarnaast presenteerde de bierbrouwer over het derde kwartaal teleurstellende resultaten, wat voor behoudendheid heeft gezorgd bij de analisten.

Voor Heineken staan momenteel 18 koop-, 10 houd- en 5 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus overwegend positief is. De teleurstellende derdekwartaalcijfers die eind oktober naar buiten werden gebracht hebben voor een negatiever sentiment gezorgd. Zo verlaagden de analisten van Bank SYZ & Co op 1 november hun advies van kopen naar verkopen, terwijl de analisten van Nomura Securities enkele dagen daarvoor hun koersdoel voor Heineken verlaagden van 39 euro naar 37 euro en daarbij hun advies handhaafden op houden.

Gemiddeld hanteren analisten voor Heineken een koersdoel van 40,33 euro, wat een verwacht rendement oplevert van circa 12%.Koersdoelen die de afgelopen weken echter zijn afgegeven liggen duidelijk onder het gemiddelde en tonen aan dat analisten minder opwaarts potentieel zijn gaan zien voor de bierbrouwer.