Consensus Crucell blijft positief

Crucell heeft in korte tijd verscheidene overeenkomsten weten te sluiten. Vorige week wist het biotechnologiebedrijf een licentieovereenkomst te sluiten met het Amerikaanse Talecris Biotherapeutics, deze week sloot het nieuwe contracten voor zijn medicijnen Quinvaxem en Hepavax-Gene die zij gaat verstrekken aan internationale organisaties. De consensus voor het aandeel blijft positief, al zijn analisten de afgelopen tijd behoudender geworden.

Nieuwe contracten
Op dinsdag 23 september heeft Crucell bekendgemaakt dat het voor zijn medicijnen Quinvaxem en Hepavax-Gene nieuwe contracten heeft weten binnen te halen met een totale waarde van 140 miljoen dollar. Het concern zal dit jaar en in 2009 internationale organisaties bevoorraden met medicijnen.

Quinvaxem is een kinderziektevaccin en heeft in het tweede kwartaal van 2008 voor 56% bijgedragen aan de totale omzet van Crucell. Heavax is een hepatitis B-vaccin. Voor de periode van 2007 tot 2009 komt de totale waarde van de contracten uit op 500 miljoen dollar.

Eerder, op 18 september, maakte Crucell bekend een licentieovereenkomst gesloten te hebben met het Amerikaanse Talecris Biotherapeutics. Crucell ontvangt 2,5 miljoen dollar wat later kan oplopen tot een bedrag van 30 miljoen dollar.

De overeenkomst behelst de Per.C6-technologie van Crucell. Hiermee kan met gekweekte menselijke cellen vaccins maken tegen besmettelijke ziekten. Talecris heeft van Crucell de toestemming gekregen om gebruik te maken van de technologie bij de ontwikkeling van een bepaald proteïne.

Analisten behoudender
De meest recente adviezen die voor het aandeel Crucell zijn afgegeven zijn bijna allemaal een houdadvies, wat impliceert dat analisten wat behoudender zijn geworden over het aandeel. Alleen de analisten van Petercam hebben een verkoopadvies voor het biotechnologiebedrijf afgegeven. In totaal staan er voor het aandeel op dit moment 6 koop-, 7 houd- en 2 verkoopadviezen uit, wat een positieve consensus oplevert.

Het gemiddeld koersdoel voor het aandeel is op dit moment vastgesteld op 15,16 euro, wat een verwacht rendement oplevert van 45,60%. Opvallend is dat de meest recent afgegeven koersdoelen hier ver van afwijken. Deze liggen tussen de 11 en 12 euro. Op dit moment ligt de koers van het aandeel rond de 10,50 euro. Een jaar geleden stond de koers nog op 14 euro.