Analistenkorps noemt Microsoft juist geprijsd

Microsoft 's beurskoers lijkt nu, mede door het laatste koersverlies van het aandeel, in lijn met de fair values van de meeste waarderingsmodellen te zijn. Het gros van de analisten noemt daarom het aandeel Microsoft op dit niveau eerlijk gewaardeerd. Het aandeel wordt momenteel door 19 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de koersdoelen voor het aandeel staat op 220,41 dollar. Dit is circa 4 procent meer dan de huidige koers van 211,08 dollar.

Koersdoelen voor Microsoft uiteenlopend

aandelenanalyses

Over 2020 komt de totale omzet van het bedrijf uit Redmond volgens de analisten uit op 158,34 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 143,02 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

beurskoers

Microsoft Schiphol kantoor Nederland ©

Microsoft
Microsoft


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 51,43 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 6,77 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 31,18 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2,16 dollar verwacht. Microsoft 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,02 procent. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0,16 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 18 november een interimdividend van 56 cent uit zal gaan keren.

Laatste taxaties rond de 248 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Oppenheimer & Co, Barclays en Credit Suisse .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1613,28 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 43 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 233 dollar.

Historische koersen Microsoft voorbije 10 jaar

beurskoers microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot woensdag op 211,08 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.