Grote satellietenopdracht Lockheed Martin

 • De Amerikaanse lucht- en ruimtevaartgigant heeft twee deals gewonnen ter waarde van bijna $ 6 miljard voor het F-35 stealth fighter-programma, evenals drie raketwaarschuwingssatellieten, die zullen worden bediend door de Amerikaanse ruimtemacht
 • Het eerste contract werd toegekend door het F-35 Joint Program Office van het Amerikaanse ministerie van Defensie aan Lockheed Martin en zijn leveranciers BAE Systems en Northrop Grumman voor het onderhoud van de F-35-jagers tot en met 30 juni 2021
 • Volgens Lockheed zal de deal van 1,28 miljard dollar naar verwachting opleveren voor de instandhouding van de wereldwijde F-35-vloot van straaljagers
 • De andere deal van $4,9 miljard betreft de ontwikkeling van drie raketwaarschuwingssatellieten voor de US Space Force tegen 2028
 • Volgens de overeenkomst zal Lockheed drie geo-synchrone (NGG) ruimtevaartuigen (SV) van de volgende generatie produceren, assembleren, integreren, testen en leveren, die zullen worden bestuurd door de US Space Force.

  Fundamentals Lockheed Martin

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Bethesda over dit jaar ligt volgens de analisten op 65,27 miljard dollar. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 59,81 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Lockheed Martin in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 6,88 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 24,49 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 13,96.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 9,87 dollar. Lockheed Martin 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2,89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de luchtvaart- & defensiesector ligt op een magere 0,24 procent. Volgens de consensus zal het bedrijf op 26 februari een interim-dividend van 2574 dollar uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 96,06 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 16 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 266 en de 443 dollar.

  Historische koersen Lockheed Martin afgelopen 10 jaar

  aandelenanalyse lockheedmartin

  Klikt u hier voor dividend aandeel Lockheed Martin. Het aandeel sloot dinsdag op 341,85 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.