HP hard omlaag naar 10jr-alltime low

De koers van het aandeel Hewlett Packard ( Hewlett Packard ) stortte gisteravond bij de handel in New York met bijna 13 procent in. Het aandeel werd massaal in de verkoop gedaan op nieuws dat het verlies over dit jaar nog groter zal worden. Topman Meg Whitman stelde woensdag dat het bedrijf meer tijd dan eerder gemeld nodig zal hebben om de reorganisaties en herstructureringen door te voeren. Het aandeel noteert momenteel rond haar laagste koers in 10 jaar (nipt onder de 15 dollar).

Niet alleen vanuit Hewlett Packard zelf kwam er slecht nieuws maar ook via de Amerikaanse overheid. Deze stelde Hewlett Packard ’s grote concurrent IBM in het gelijk inzake een geschil over een groot contract (zo’n 543 mln dollar) voor de Amerikaanse overheid. Deze opdracht gaat nu naar IBM . Eerder in juni dit jaar was deze opdracht aan Hewlett Packard toegewezen maar IBM ging hiervoor in beroep.

Waardering Hewlett Packard

<a href= Hewlett Packard ' align=middle/>
Hewlett Packard

Het aandeel Hewlett Packard noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van -12,32. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 14. De sector hardware en toepassingen noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 15,64. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 0,51 Amerikaanse dollar verwacht, dit ondanks het verlies. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 1,91 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 1,56. De sector wordt verhandeld op 2,8 maal haar intrinsieke waarde.

Analisten over Hewlett Packard

Het aandeel van de producent van hardware en toepassingen wordt door 16 analisten gevolgd (op basis van fundamentele analyse). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 22,23 Amerikaanse dollar. De beurskoers ligt zodoende 49 procent onder de fair value van de analisten. Hewlett Packard 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 33,53 miljard Amerikaanse dollar.

Verwachting resultaten 2012 Hewlett Packard

Over het huidige jaar wordt een omzet van 121,13 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Onder aan de streep komt het verlies naar de verwachtingen uit op 3.34 miljard dollar. De consensus van het verlies per aandeel ligt zodoende op -1,21 Amerikaanse dollar.

Het aandeel sloot woensdagavond in New York 12,96 procent lager op 14,91 Amerikaanse dollar.