RIM presenteert 3e kwartaalcijfers

Het Canadese bedrijf Research in Motion bekend van de BlackBerry telefoons heeft vandaag zijn cijfers over het derde kwartaal gepresenteerd. Vooralsnog lijkt Research in Motion geen last te hebben van de kredietcrisis. De omzet van het bedrijf steeg met 7,9% en de nettowinst kwam uit op 369,3 miljoen dollar. Research in Motion kwam vrijdag middels een persbericht met de 3e kwartaalcijfers naar buiten.

Resultaten
De nettowinst van het bedrijf steeg naar een niveau van 396,3 miljoen dollar of een winst per aandeel van 0,69 dollar. In het vorige kwartaal kwam de nettowinst uit op 495,5 miljoen dollar. De omzet van BlackBerry kwam in het derde kwartaal uit op 2,78 miljard dollar en betekende een stijging van 7,9% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar toen de omzet uitkwam op 2,58 miljard dollar.

BlackBerry
Naar schatting zijn er 2,6 miljoen nieuwe gebruikers van BlackBerry telefoons toegevoegd in het afgelopen kwartaal. In totaal maken nu 21 miljoen mensen gebruik van BlackBerry telefoons. CEO van BlackBerry , Jim Balsillie zei uitermate tevreden te zijn met de behaalde resultaten en dat het bedrijf ondanks economische tegenwind vasthoudt aan zijn verwachtingen voor het vierde kwartaal. De CEO van BlackBerry houdt echter wel rekening met vertraging van nieuwe BlackBerry modellen in 2009.

Verwachtingen bijgesteld
Research in Motion gaat er voor het vierde kwartaal van uit dat het de verwachtingen van analisten zal overtreffen. De verwachting is dat het bedrijf over het gehele jaar een nettowinst zal behalen van 3,5 miljard dollar. Analisten gaan vooralsnog uit van een nettowinst van 3 miljard dollar. BlackBerry heeft de afgelopen maand 2 nieuwe modellen geïntroduceerd op de Amerikaanse en Europese markt. De BlackBerry Bold voor het netwerk van AT&T en de BlackBerry Storm voor het netwerk van Verizon Comm. Wireless en voor Vodafone in Europa. Beide telefoons verkopen erg goed volgens Research in Motion.

Consensus Research in Motion
Het aandeel Research in Motion krijgt door analisten 20 koop- en 10 houdadviezen toebedeeld. Daarnaast heeft Research in Motion 4 verkoopadviezen. Het gemiddelde koersdoel van BlackBerry is 92,50 dollar. Het meest recente afgegeven advies is afkomstig van Raymond James welke een koopadvies toebedeelde met een koersdoel van 57,00 dollar.

De consensus van analisten over de winst per aandeel BlackBerry voor 2009 is 3,33 dollar. BlackBerry keert geen dividend uit aan haar aandeelhouders. De koers-winstverhouding van BlackBerry is volgens voorlopige ramingen van analisten uitgekomen op 11,55.