Concurrentie voor UNIT4 maar consensus blijft zeer positief

Dinsdagmorgen werd bekend dat Lawson, een belangrijke concurrent van UNIT4, zijn kanten software te huur gaat aanbieden. Analisten stellen dat dit erop wijst dat verkopers van software een hoge verwachting hebben van huurbare software. Dit biedt voor UNIT4 natuurlijk ook de nodige kansen. De consensus voor het aandeel is voorlopig uiterst positief.

Door onze redactie

Concurrentie
Lawson zal haar klanten toegang bieden tot zijn zogenoemde S3 en M3 applicaties. Er is vooralsnog geen prijs bekendgemaakt.

Analist Martijn den Drijver van SNS Securities verwacht dat de stap van Lawson bewijst dat verkopers van software een hoge verwachting hebben van de vraag naar software die te huren is ( Software AG as a Service, SaaS). Den Drijver verwacht dat de vraag niet afkomstig zal zijn van het soort klant dat UNIT4 momenteel met Agresso-software voorziet.

Wel zal volgens de analist de software van Lawson op bepaalde aspecten gaan concurreren met FinancalForce.com, wat een dochterbedrijf is van UNIT4 samen met Salesforce.com . De analist heeft momenteel een koopadvies uitstaan met een koersdoel van 24 euro. Dit levert een verwacht rendement op van 39,29%.

Buitengewoon positief
De consensus voor het aandeel UNIT4 is momenteel buitengewoon positief. Er zijn 11 koopadviezen en 1 houdadvies afgegeven. Geen van de analisten heeft momenteel een verkoopadvies voor het aandeel uitstaan. Het enige houdadvies is afkomstig van Ageas Bank Nederland, dat een koersdoel heeft uitstaan van 20 euro.

Het sentiment rond het aandeel is daarnaast ook uiterst positief, wat mede tot uitdrukking komt in de uitstaande koersdoelen. Eind februari werd door Petercam een koersdoel afgegeven van 23,50 euro, terwijl SNS Securities het koersdoel verhoogde tot 24 euro. Dit levert een verwacht rendement op van respectievelijk 36,39% en 39,29%.

De analisten van ABN AMRO hebben momenteel met 19 euro het laagste koersdoel uitstaan, wat even goed nog een verwacht rendement oplevert van 10,27%. Het gemiddeld koersdoel bedraagt 21,67 euro wat een verwacht rendement oplevert van 25,75%.