Vale doet afstand van mijnrechten op de inheemse gronden van Brazilië

 • Vale ( Vale ) zegt dat het alle rechten op mijnbouwvooruitzichten op inheemse gronden in Brazilië opgeeft, inclusief aanvragen voor exploratievergunningen en mijnconcessies, en merkt op dat hiervoor toestemming van gemeenschappen en wetgeving nodig is die dergelijke activiteiten reguleert.
 • Vale zegt dat het dit jaar 89 vergunningen heeft teruggegeven aan de National Mining Agency voor mineraalonderzoek en mijnbouwactiviteiten in landen die de inheemse reservaten verstoren, en in de komende dagen intrekkingen en ontheffingen zal indienen voor nog eens 15 prospects.
 • Los daarvan verlaagt Jason Fairclough van Bank of America Vale naar Hold van Buy met een prijsdoel van $ 20, verlaagd van $ 27, daarbij verwijzend naar de tegenvallende economische groei in China en het staalbeleid van de overheid dat capaciteitsverminderingen bij staalfabrieken dwingt.
 • De combinatie zal leiden tot een "grote prijscorrectie [erts]", zegt Fairclough, waarmee hij zijn voorspelling voor de ijzerertsprijs voor 2022 verlaagt tot $ 91 per ton met een potentieel nadeel tot $ 80.
 • De prijs van ijzererts in China is met ~60% gedaald ten opzichte van een record van meer dan $ 230/ton in mei, en zakte eerder deze week ruim onder de $ 100/ton.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Null volgens de analisten uit op 60.14 miljard dollar. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2021 toen het concern 208.53 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Vale in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 25.68 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5.2 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 2.73 te liggen.

  Fors dividend Vale

  De consensus van het dividend ligt op 2.37 dollar per aandeel. Het dividendrendement van Vale ligt hiermee op 16.69 procent. Het doorsnee dividendrendement van de mijnbouwers ligt op een summiere 0.81 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 72.82 miljard dollar. 60

  Het aandeel sloot vrijdag op 14.2 dollar.

  Historische koersen Vale 2007-2021

  fundamenteel onderzoek vale

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.