Vale krijgt SEC-kennisgeving over mogelijke sonde van Brumadinho-zaak

  • Vale ( Vale ) zegt dat het een formele kennisgeving heeft ontvangen van de Securities and Exchange Commission dat het procedures zal starten met betrekking tot mogelijke schendingen van de Amerikaanse effectenwetten in onthullingen over het veiligheidsbeheer van de dam in de Brumadinho-mijn.
  • Vale zegt het niet eens te zijn met de aanbeveling voor een onderzoek naar mogelijk wangedrag in verband met openbare onthullingen over de damramp in januari 2019 bij de Braziliaanse afvaldam waarbij 270 mensen omkwamen.
  • De Wells-kennisgeving is geen formele aanklacht of een bevinding van wangedrag: Vale zegt dat het een mogelijkheid biedt om de door de SEC opgeworpen kwesties op te helderen.
  • Vale rapporteerde onlangs een hogere ijzerertsproductie in het derde kwartaal, maar zei dat de productie voor het hele jaar waarschijnlijk aan de onderkant van de eerdere verwachtingen zal uitkomen.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Null volgens de analisten uit op 54.26 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2021 toen het concern 208.53 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Vale in beeld plus taxaties 2021

    historische koersen

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 21.4 miljard dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 4.38 dollar. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 2.76.

    Fors dividend Vale

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.37 dollar. Vale 's dividendrendement ligt dus op 19.57 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 0.81 procent op.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 62.1 miljard dollar. 13

    Het aandeel sloot dinsdag op 12.11 dollar.

    Historische koersen Vale voorbije 10 jaar

    historische koersen vale

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.