Hoge outperformance verwacht voor Unit 4 Agresso

Analisten zijn positief gestemd over het aandeel Unit 4 Agresso. Geen van de analisten heeft voor het aandeel een verkoopadvies afgegeven. Daarnaast verwachten de analisten een hoge outperformance. Dit is mede op basis van de jaarcijfers die het concern eind februari presenteerde en de verwachtingen die het management uitsprak voor de komende jaren.

Cijfers 2007
In 2007 bedroeg de omzet 320,5 miljoen euro. Dit is een omzetgroei ten opzichte van 2006 van 39%, waar de omzet 230,7 miljoen bedroeg. De autonome omzetgroei kwam in 2007 uit op 14%. De EBITDA kwam in 2007 uit op 54,9 miljoen euro, in 2006 was dit nog 42,4 miljoen euro. De cashflow nam in 2007, wanneer vergeleken met 2006, met de bijna 50% toe. De cash flow bedroeg in 2007 56,2 miljoen euro, tegenover 38,9 miljoen euro in 2006.

De winst per aandeel bedroeg in 2007 1,50 euro. Dit is onder meer te danken aan de verkoopresultaten van de NOXS-activiteiten, het verlies van NOXS in de eerste drie maanden en de resultaten van de gewijzigde distributiestructuur in Frankrijk.

In de eerste helft van 2007 zorgde vooral de verkoop van licenties voor groei, waar de fotuc in de tweede helft vooral lag op de implementatie en afronding van projecten.

Het Sliedrechtse softwarebedrijf stelde een dividend voor van 25 cent.

Management bevestigt doelstellingen
Het management houdt vast aan een autonome omzetgroei in 2008 van 7%-10%. Deze doelstelling geldt ook voor de daaropvolgende twee jaar. In 2010 wil het concern een omzet van tenminste 500 miljoen euro behalen. Dit moet onder meer bereikt worden door een sterke autonome groei, uitbreiding van het partnernetwerk en overnames.

Unit op overnamepad
Begin dit jaar (31 januari, red.) maakte Unit 4 Agresso bekend de Britse softwareleverancier CODA over genomen te hebben voor een bedrag van 213 miljoen euro. De verwachting is dat de marktposities in Groot-Brittannië, Spanje, Scandinavië, Frankrijk, Duitsland, de Benelux en de Verenigde Staten zullen worden verstevigd. Unit 4 Agresso krijgt door de overname van CODA bovendien toegang tot de opkomende markten in Oost-Europa en Azië.

Daarnaast had Unit 4 Agresso sinds december 2007 een call-optie op een Oost-Europese branchegenoot waarvan de naam niet van genoemd is. Eind april (24 april, red.) zag het Unit 4 Agresso hier echter vanaf. Volgens het concern is het risicoprofiel te hoog en om dit te compenseren eiste het betalingen afhankelijk van toekomstige resultaten. Hier kon echter geen overeenstemming over worden bereikt met de aandeelhouders van het betreffende concern. Unit 4 Agresso wilde de betaling verspreiden over een aantal jaar en niet alles direct uitkeren, maar het management van het desbetreffende bedrijf kon zich daar niet in vinden.

Analisten verwachten outperformance
Geen van de analisten heeft een verkoopadvies voor Unit 4 Agresso afgegeven. Er zijn op het moment van schrijven 9 koop- en 2 houdadviezen afgegeven.

Het gemiddeld koersdoel is vastgesteld op 22,60 euro, wat een verwacht rendement oplevert van iets meer dan 30%. Dissonant hierin is Goldman Sachs dat onlangs zijn koersdoel verlaagde van 20 euro naar 18 euro. Zij verwachten hiermee op een outperformance van 3,75%.