Optimisme LogicaCMG stijgt

De stemming voor het aandeel LogicaCMG is deze week positiever gworden. Het aandeel noteert momenteel 30% onder het gemiddelde koersdoel van 2,90 euro. Gemeten met de koerswinstverhouding wordt het aandeel nu op een laag niveau gewaardeerd. De forward pe bedraagt nu zo'n 5 punten lager dan de koerswinstverhouding in het vorige jaar. Op 19 oktober wordt het interim dividend betaald. LogicaCMG komt op 5 november met een trading update.

Analist Hans Slob van Rabo Securities verhoogde recent zijn advies naar kopen met een koersdoel van 2,90 euro. De benoeming van Andy Green als bestuursvoorzitter voor LogicaCMG is de voornaamste reden voor analist Hans Slob om het advies te verhogen. De analist verwacht dat Green een nieuwe strategie zal ontvouwen die vooral gericht zal zijn op het versnellen van interne groei door de intergratie van overgenomen onderdelen. Daarnaast verwacht de analist dat Green de problemen in de commerciële sector die zich voordoen in de tak van LogicaCMG in het Verenigd Koninkrijk gaat oplossen. De analist onderbouwd zijn mening met het trackrecord dat Green heeft opgebouwd bij BT Global Services.

In 2006 bedroeg de koerswinstverhouding (berekend met de ultimo slotkoers van het aandeel in 2006) 30.77. De forward PE (de slotkoers gedeeld door de winst over 2006) bedraagt 25.22.